Project1

Om het jaar af te sluiten moesten we een eindproject maken die de volgende zaken bevat:

  • Minstens 3 sensoren
  • 1 actuator
  • Behuizing

Mijn project gaat ervoor zorgen dat je eten nooit meer koud wordt terwijl je aan het eten bent.

Aan het begin van de projectweek had ik maar 1 doel voor ogen. Dit was een werkend bord met aandacht voor de gebruiker en zijn gegevens.

Tijdens de projectweken heb ik veel tijd gespendeerd aan SocketIO (systeem voor realtime communicatie).  Dit kwam doordat het eerst niet wou werken. Toen dit werkte, ging alles super traag. Eerst dacht ik dat het aan mijn code lag, maar toen vernam ik dat meerdere medestudenten dit voorhadden.

Het probleem was dat een stuk van mijn code herschreven moest worden en dit was heel frustrerend omdat ik daar redelijk veel tijd ingestoken had. De oplossing (die de docenten mij ook aanraadden) was een javascriptfunctie aan te maken die om de 3 seconden de data uit de database haalt.

Voordelen:

  • Request /response is redelijk snel

Nadelen:

  • Moeilijker code
  • Continue datatrafiek

Hieruit heb ik geleerd dat ik meer moet programmeren met onafhankelijke functies/klassen en dat ik niet mag vertrouwen op maar 1 stuk werkende code voor 1 bepaalde actie, maar dat ik voor dezelfde actie verschillende noodscenario’s maak. Dit kan ervoor zorgen dat ik in de toekomst altijd een back-up plan heb indien er iets fout zou lopen.

Wil je mijn project namaken? Dit kan via deze link:
https://www.instructables.com/id/FoodPlate-the-Plate-That-Keeps-Your-Food-Warm/

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *