Examenstress

Mijn punten voor het vak prototyping waren tijdens de Q1 niet zo goed. Dit kwam doordat ik geen inzicht had in hoe je sommige oefeningen moest oplossen en berekenen. Hierdoor kreeg ik tijdens het studeren voor mijn Q2 examen het gevoel dat het niet zou lukken. Toch besloot ik om zo veel mogelijk oefeningen te maken en hulp te zoeken bij medestudenten voor de oefeningen die niet lukte.

Tijdens het theorie-examen gingen de oefeningen niet zo goed. Hierdoor begon ik te twijfelen of ik de leerstof wel goed begrepen had en of ik ging slagen. Toen begon ik enorm veel stress te krijgen voor het praktijkexamen. Tijdens dat examen nam ik rustig mijn tijd en probeerde ik mij rustig te houden. Toen ze de opdracht aan het controleren waren, begon ik aan mezelf te twijfelen dat ik niets overgeslagen had. Nadien begon de twijfel of ik er wel doorging zijn steeds groter te worden.

Misschien is twijfelen een oorzaak waarom sommige dingen niet lukken. Doordat ik begin te twijfelen, begin ik alles opnieuw na te kijken en hier kruipt veel tijd in. En hierdoor begin ik stress te krijgen.

De stress probeer ik aan te pakken door mijn ademhaling. Dit heeft al vaak geholpen. Maar de twijfel krijg ik niet weg. Hiervoor ga ik iets moeten zoeken. Misschien moet ik de prikkels om iets te controleren negeren, maar dit zal moeilijk zijn.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *